Bibliografia

AAVV (2005) “Monogràfic de Turisme Sostenible”, article publicat a la revista Estàs al cas? del Centre Andorra Sostenible. Núm 5, juny de 2005. (pdf)

EUROPARC-España (2015) Contribución de las empresas adheridas a la Carta Europea de Turismo Sostenible (CETS) al logro de los objetivos ambientales del Sistema Europeo de Indicadores Turísticos (ETIS). Document de treball. Coordinat per la Fundación Fernando González Bernáldez a través de l’Oficina Tècnica de EUROPARC-España, en col·laboració amb TUREBE (Associació Empresarial Innovadora Ecoturisme Responsable en la Biosfera). (pdf)

Ficapal, J. ; Palazzi, C. i Roman, B. (2005)  Amfitrions i convidats: ètica de les relacions interculturals en turisme. Universitat Ramon Llull. Càtedra Ethos. (pdf)

Llurdés, J.C., Priestley, G.K., Romagosa, F. (2009) Anàlisi estratègica sectorial del turisme a Catalunya. Document de Treball (Informe realitzat per a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ). Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera – adscrita a la UAB. (pdf)

Mayor, X. (dir.) (2010) Anàlisi de situació i propostes de planificació estratègica del turisme sostenible a Catalunya.  Estudi ambiental. Informe realitzat per encàrrec de l’Observatori de Turisme de la Direcció General de Turisme de Catalunya – Generalitat de Catalunya. Departament d’Innovació, Universitats i Emrpesa. (pdf)

OMT (1999) Codi Ètic Mundial del Turisme. Edició 2010 publicada per la Generalitat de Catalunya – Departament d’Innovació, Universitats i Empresa Direcció General de Turisme. (pdf)

Sabaté, X. (Coord.) (2007) Turisme sostenible: experiències europees aplicables a Catalunya. Barcelona: CADS – Generalitat de Catalunya. (pdf)

Seguí, M. (2006) Els indicadors en els projectes de Cooperació en Turisme Sostenible. Publicacions de la Universitat de les Illes Balears, col. Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, vol. 2. (pdf)

Torres, A. (2015) “La sostenibilitat, una condició indissociable del nou turisme contemporani”, article publicat a la revista .ambiental  del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya. Núm. 19, Abril – juny de 2015 (enllaç web)

Torres, A. (2015) “La sostenibilitat: el repte del turisme contemporani”, article publicat a la revista TotCETT, Núm. 30, Novembre 2015 – segona etapa (pdf)

Unión Europea (2013) Herramienta del Sistema Europeo de Indicadores Turísticos para Destinos Sostenibles. Oficina de Publicaciones de la Unión Europea, 2013 (pdf)

United Nations (1987). Our common future. Official Records of the General Assembly, Forty-second Session, Supplement No, 25 (A/42/25) UN Documents. Conegut com l’Informe Brundtland, transmès a l’Assemblea General com a annex del document A / 42/427 – Desenvolupament i Cooperació Internacional: Medi Ambient (pdf cast.)