CETS Ripollès

Una Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una certificació atorgada per la Federació Europarc que acredita que un territori a l’entorn d’un espai protegit disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat. La CETS és doncs, una proposta per avançar de manera efectiva en els principis del turisme sostenible en els espais naturals protegits i en el territori.

L’àmbit Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Ripollès es defineix entorn de la pròpia comarca i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, comptant també amb la presència d’11 Espais d’Interès Natural més, inclosos a la Xarxa Natura 2000.

Documents de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Ripollès:

El 31.01.2019 el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser presenta el “Dossier de Candidatura de la Carta Europea del Turisme Sostenible al RIPOLLÈS 2019-2023” a la Federació EUROPARC, entitat Europea que es dedica a la conservació i el desenvolupament sostenible de la biodiversitat europea, fomentant la gestió de les àrees protegides a Europa a través de la cooperació internacional, l’intercanvi d’idees i experiències.

Aquest dossier és fruit de més de dos anys de preparació entre diverses entitats de la comarca, liderat pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, juntament amb l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i la implicació d’altres entitats: el Consell Comarcal del Ripollès, l’Associació Leader Ripollès, Ges Bisaura, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Vall de Ribes, ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses… i diversos agents privats entre d’altres.

Nota de premsa: Presentació del dossier de candidatura 31/01/2019

El president de la Junta Rectora del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, Pep Coma, i el seu director, Santi Farriol, han rebut avui a Brussel·les la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), en el marc de la reunió del Comitè Europeu de les Regions. Aquesta acreditació, concedida al parc per la Federació EUROPARC el passat mes d’octubre, confirma el compromís d’aquest espai natural protegit per desenvolupar activitats turístiques tenint en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

Nota de premsa: Recepció de la certificació

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Ripollès inicia el seu recorregut amb un compromís voluntari de les entitats i agents implicats. Permet distingir en una primer a fase, els espais naturals protegits i el territori. En una segona fase, les empreses turístiques que s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors
de l’espai. En un atercera fase, les agències de viatge.  El sistema d’adhesió a la CETS és un acord voluntari que compromet els signants a portar a la pràctica una estratègia local a favor d’un turisme sostenible.

Federació Europarc: la Carta Europea de Turisme Sostenible

 

La Mancomunitat de la Vall de Camprodon és membre participant del Grup de Treball i del Fòrum Permament de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Ripollès.

logo vall petit